Külföldön dolgozni

Bárkinek kérdése van, szívesen segítek külföldi elhelyezkedéssel kapcsolatban. Ezen belül konkrétabban a pénzügyi, irodában ülős munkákban tudok infóval szolgálni. Addigis, ha még nem tetted, regisztrálj a www.monster.hu-ra, vagy a kiszemelt országod monsterére.

Anglia: www.monster.co.uk - angol CV | Írország: www.monster.ie - angol CV

Az ideális önéletrajz 1 oldalas. Rövid, tömör és könnyen áttekinthető, a beosztás, felelősség mellett szerepeljen az elért eredmény is (achievements)

A kockázatokról és mellékhatásokról, kérlek kérdezd kezelőorvosod, vagy gyógyszerészed.

2010. február 8., hétfő

Multihoz bekerülni - 1. rész

Eleged van a munkából? Unod már, hogy mindig akad valami teendő? Kevesled a fizetésed? Kicsi az asztalod? Fakó a környezeted? Leszarod, ha hülyék vesznek körül? Képes vagy egy jó fizetésért egész nap mellébeszélni? Az olvasottak után kedved támadt a volt munkahelyeim egyikén dolgozni?

Akkor kövesd a sárga utat egyenesen a multik varázslatos világába:
(Fontos tudni, hogy ez csak és kizárólag multis pályázatoknál működik, ne próbáljátok ki építész vagy sebész szakmában, mert hamar lebuknátok vele!)

1.) Keresd ki az álláshirdetést
2.) NAGYON FONTOS!! Nyiss egy gyűjtő mappát - pl kereskedelmi cégek, vagy állami szféra - ahova pályázol. Ide fogod lementeni a különböző nyelvű önéletrajzokat és motivációs leveleket.
3.) Ez is nagyon fontos! Az önéletrajzod neve mindig legyen ugyanaz. (Pl Mucika önéletrajza), tehát nehogy úgy nevezd el, hogy "önéletrajz média.doc" vagy "CV BP". Az erre külön létrehozott mappa lesz a kulcs, ami alapján beazonosítod, melyik csokrot fogod elküldeni.
4.) Nézd meg, mik a kiírt elvárások/követelmények/requirementek
5.) Ha megvan a mappa, egészítsd ki a benne lévő önéletrajzodat a cég kritériumaival- írd át egyes szám első személybe
6.) Fordítsd le a másik nyelvre - ha angolul volt, magyarra (így már két dokumentum van a speciális mappában)
7.) A motivációs leveledbe kb azt kell írni, amit az interjún mondanál.
8.) Nézd át mégegyszer az önéletrajzokat és a motivációs leveleket - 4 dokumentumot kell elküldeni, magyar/angol CV, magyar/angol mot levél

Felmerül a kérdés: Hogy engedhetem meg magamnak, hogy hazudjak az önéletrajzomban?
A válasz nagyon egyszerű: nem hazudhatsz. Ugyanis az elvárások AKKORA MELLÉBESZÉLÉSEK, olyan magától értetődő "tapasztalatok"hogy alapvetően nem jutna eszedbe megemlíteni sem, és mivel ők nem látják leírva, talán be sem hívnak.
Ilyen például a "magas stressztűrő képesség", vagy "jó csapatjátékos", esetleg "önálló munkavégzés".. de rengeteg másik ilyen van, a piac hemzseg az ilyen "elvárásoktól". Na és ki tudja leellenőrizni, hogy az előző munkahelyeden "jól tűrted a stresszt"? vagy "jó csapatjátékos voltál"? Ez sehol sem a munkaköri leírás része!
Mivel az ilyen típusú munkahelyeken nincs szakma, mégis rengeteg féle szinonimát ismernek a különböző beosztásokra, könnyen átalakíthatod az eddigi tapasztalataidat az áhított pozícióra.
Most komolyan.. Miben különbözik egy intercompany analyst egy AP-stől? Vagy egy OTC-s egy KDR-tól? A legszebb az egészben az, hogy a beosztások elnevezésének nagy része egyedi. Senki nem tudja, valójában mit csináltál az előző helyeiden.

Ha nincs multis múltad (:-P micsoda szópáros!) akkor sincs baj, mert - bár az interjún nem látszik - felcsillan a szemük, végre egy dolgozó!, csak előnyöd lehet belőle.

Hogy mi megy az interjún?

A következő bejegyzésből kiderül!


1 megjegyzés:

  1. És milyen igaz, sokszor azon is meglepődnek, hogy az ő multijukon kívül is van élet...

    VálaszTörlés

Vélemény?

Összes oldalmegjelenítés

Népszerű bejegyzések

Látogatók száma