Külföldön dolgozni

Bárkinek kérdése van, szívesen segítek külföldi elhelyezkedéssel kapcsolatban. Ezen belül konkrétabban a pénzügyi, irodában ülős munkákban tudok infóval szolgálni. Addigis, ha még nem tetted, regisztrálj a www.monster.hu-ra, vagy a kiszemelt országod monsterére.

Anglia: www.monster.co.uk - angol CV | Írország: www.monster.ie - angol CV

Az ideális önéletrajz 1 oldalas. Rövid, tömör és könnyen áttekinthető, a beosztás, felelősség mellett szerepeljen az elért eredmény is (achievements)

A kockázatokról és mellékhatásokról, kérlek kérdezd kezelőorvosod, vagy gyógyszerészed.

2010. április 3., szombat

Bűvös 2 hónap

Mostanában kezd kicsúcsosodni a megkereséseim száma. A jelentkezéseimre többen reagálnak és kapok olyan ajánlatokat is, amikre nem jelentkeztem.
2,5 hónapja szűnt meg a munkaviszonyom. Kb egy hónappal ezelőttig max automatikus leveleket kaptam, hogy bocs, de a te képességeid kevesek ahhoz, hogy nálunk scannelj. Vagy néha személyesen is felhívtak, hogy ugyanezt szóban mondják el. Most meg. Szinte minden nap interjúk, előfordul, hogy naponta kétszer. Nem csak én vagyok így ezzel, hanem mások is, akik az elmúlt egy éven belül munkanélküliek lettek. Általában 2-3 hónap alatt találtak állást.
A közvéleménykutatásomban is ezt az intervallumot szavaztátok meg. De vajon mi lehet ennek az oka? Figyelik a munkáltatók, hogy elérted-e a "bármit bevállalok, csak fizetést kapjak" szintet? Vagy az ember változik meg maga az interjúk során? Magamon nem tapasztaltam változást. Ugyanaz a lelkes és "csak nálatok akarok dolgozni" képet adom magamról, mint a legelején. Biztos van erre valami szakmai magyarázat.
Vannak ugye a holtidők - karácsony, és a nyár - amikor pang a munkaerőpiac. A két időszak kivételével vannak felvételek. Nademármosthogyha nekik a szezonra ember kell, akkor miért is nem a holt időszakban interjúztatnak? Mert hát ugye nem két nap alatt vesznek fel. Átlagosan egy hónap telik el a jelentkezés és a felvétel között. Szóval rejtély.
Vagy persze még az is előfordulhat, hogy az állások nagy része kamu és a nagy számok törvénye szerint pont 2 hónap a valószínűsége annak, hogy beletalálj abba a 10%-ba ami valós és azon belül további 10%-ba, amire alkalmasnak találnak. Lehetséges. Szomorú lenne, ha tényleg így lenne.
Ha van ötletetek, írjátok meg. Érdekel. Nem szeretek nem tudni dolgokat. :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vélemény?

Összes oldalmegjelenítés

Népszerű bejegyzések

Látogatók száma