Külföldön dolgozni

Bárkinek kérdése van, szívesen segítek külföldi elhelyezkedéssel kapcsolatban. Ezen belül konkrétabban a pénzügyi, irodában ülős munkákban tudok infóval szolgálni. Addigis, ha még nem tetted, regisztrálj a www.monster.hu-ra, vagy a kiszemelt országod monsterére.

Anglia: www.monster.co.uk - angol CV | Írország: www.monster.ie - angol CV

Az ideális önéletrajz 1 oldalas. Rövid, tömör és könnyen áttekinthető, a beosztás, felelősség mellett szerepeljen az elért eredmény is (achievements)

A kockázatokról és mellékhatásokról, kérlek kérdezd kezelőorvosod, vagy gyógyszerészed.

2009. szeptember 30., szerda

Munkahelyi körülmények

Amikor meglátod álmaid álláshirdetését, hajlamos vagy azt érteni alatta, amit üzennek neked. Ez egy emberi tulajdonság, semmi baj.
-multinacionális környezet
-versenyképes juttatás
-karrierlehetőség
Mind mind jól hangzanak. Biztos van olyan hely, ahol be is tartják az ígéretüket, de nálunk nem így van:

Multinacionális környezet:
Nyálcsorgató idióták között töltöd szürke hétköznapjaidat. A munkádhoz semmilyen eszközt nem kapsz meg. Ugyan részt vettél egy gyorstalpalón amikor felvettek, de már 5 perc után elvesztetted a fonalat. A másik nehézség hogy aki tanít, már az sincs tisztában az anyaggal. Szóval vak vezet világtalant.
Ezek megszokható dolgok.
Nade (most már bevallhatom hogy informatikában jártas cégnél dolgozom :-)) az, hogy a cég képtelen megoldani azt a hatalmas problémát, hogy egy xls kiterjesztési fájlt nem képes megnyitni, az már nonszensz, idegörlő és fölösleges konfliktusokat szül.

Konkrétan az történik nálunk, hogy gyorsan kell dolgozni, mert akkor előbb mehetünk haza. Az ilyen nehézségek viszont nagyon lassítják a munkát, azért is olyan idegesítő. Szóval internetről megnyitnál egy xls-t és képes arra a rendszerünk hogy egy másik oldalról egy tök más xls tartalmát pakolja bele. Mire kiderül hogy nem a jó adatokat nézem, addig összeveszek a kontaktommal, és végül nekem kell elnézést kérnem, mert a rendszer nem képes kinyitni egy excel file-t. A másik oldalon meg azt gondolják, hogy itt Magyarországon azért olcsó a munkaerő mert nem tudnak írni-olvasni. És mi van akkor ha nem veszem észre hogy valami nem annyi???

Versenyképes juttatás: Azaz, vállalj el egy magasabb pozíciót, így jobban megéri a cégnek amíg felmondasz, mert a fizudat semmiképp nem emelik. Az indoklás, előbb tegyél le valamit az asztalra. Akkor ezek szerint mindegy, kit tesznek a magasabb pozícióba, nem kell kiérdemelni. Csak ott bukik meg ez az elmélet, hogy sokan jelentkeznek, de csak 1 kaphatja meg. Mi a döntő érv a "kiválasztott" mellett? Szóval fizuemelés nuku, de dolgozz és stresszelj többet ugyanazért a pénzért, amennyiért nem dolgoztál és nem stresszelnél ennyit. Tisztára megéri.
Managernek lenni jó. Sok pénz, sok juttatás és SEMMI munka!

Karrier... a fentiek mégegyszer.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vélemény?

Összes oldalmegjelenítés

Népszerű bejegyzések

Látogatók száma