Külföldön dolgozni

Bárkinek kérdése van, szívesen segítek külföldi elhelyezkedéssel kapcsolatban. Ezen belül konkrétabban a pénzügyi, irodában ülős munkákban tudok infóval szolgálni. Addigis, ha még nem tetted, regisztrálj a www.monster.hu-ra, vagy a kiszemelt országod monsterére.

Anglia: www.monster.co.uk - angol CV | Írország: www.monster.ie - angol CV

Az ideális önéletrajz 1 oldalas. Rövid, tömör és könnyen áttekinthető, a beosztás, felelősség mellett szerepeljen az elért eredmény is (achievements)

A kockázatokról és mellékhatásokról, kérlek kérdezd kezelőorvosod, vagy gyógyszerészed.

2013. január 24., csütörtök

Utazók


Írországban mindenki utazik.
Itt az emberek gondolatai, a jó keresetüknél fogva nem állnak meg a napról napra túlélés mikéntjénél, további terveket szövögetnek. Ahol jelenleg is dolgozom, általánosan elfogadott világnézet a 6-24 hónapos világjárás. Persze, Írek, általában repülnek, macerásabb mint otthon, de ha útra kelnek, meg sem állnak Ausztráliáig vagy Dél-Amerikáig, számukra tényleg kicsi a világ. Fél évtől 2 évig terjedő időtartamot töltenek távol a hazájuktól, cseppnyit sem aggódva azon, mi lesz majd ha hazajönnek. Van egy kollegám, aki kb 25 éves, idén nyáron tért vissza 1 éves Ázsiai+Ausztráliai körútjáról. Átlagos, kedevs aranyos lány. Ez a hozzáállás nem csak a bevállalósakat jellemzi. Unalmas-kötelező program a karrier beindítása tájékán.
Sokan dolgoznak határozott idejű szerződéssel (így egyszerűbb a cégeknek), amit vagy meghosszabbítanak, vagy nem, de ha már ráuntak, fogják magukat és kiruccannak Thaiföldre/Új Zélandra, hasonló távolságokba, mert miért ne. Utazni jó!

A fél évig tartó GYES nem okoz fennakadást a munkaerőpiacon, simán elfér az utazók (fiúk, lányok vegyesen) eltávja közt. A mindennapi élet normális része. Fel sem merül véres rongyként tekinteni a pofátlan nőkre akik gyereket merészelnek vállalni (ugye nem kell ecsetelnem az új generáció gazdaságra gyakorolt pozitív hatásait..)
Ez a jólét lejjebb tekeri a stresszadagot, lehetőséget biztosítva az élet igazi élvezetének.

1 megjegyzés:

Vélemény?

Összes oldalmegjelenítés

Népszerű bejegyzések

Látogatók száma