Külföldön dolgozni

Bárkinek kérdése van, szívesen segítek külföldi elhelyezkedéssel kapcsolatban. Ezen belül konkrétabban a pénzügyi, irodában ülős munkákban tudok infóval szolgálni. Addigis, ha még nem tetted, regisztrálj a www.monster.hu-ra, vagy a kiszemelt országod monsterére.

Anglia: www.monster.co.uk - angol CV | Írország: www.monster.ie - angol CV

Az ideális önéletrajz 1 oldalas. Rövid, tömör és könnyen áttekinthető, a beosztás, felelősség mellett szerepeljen az elért eredmény is (achievements)

A kockázatokról és mellékhatásokról, kérlek kérdezd kezelőorvosod, vagy gyógyszerészed.

2010. július 14., szerda

Albérletek Dublinban

Sosem gondoltam volna, hogy ez ilyen nehéz lesz, hiszen albérletből mindig sok van, így lehet válogatni. Otthon ugyan nem sok albérletet néztem, mert szerencsére nem volt rá szükségem, de itt!
Az már eleve minusz kiindulási pont, hogy fogalmam sincs, hogy mi számít jó környéknek. Persze, súgóim vannak, akik tudják, hogy kb mit írjak a keresőbe. Annyi szerencsém azért akadt, hogy itt, Dublinban egy fő lakás/albérlet/eladó/kiadó oldal van, így viszonylag gyoran beállíthatom a szűrőket. Már csak az kell bemérnem, hogy mennyit akarok ingázni a munkahely és a lakás között.

Az első hely képről viszonylag normálisnak tűnt és maga a ház pedig rohadt belülről. De nem a tatarozás hiánya miatt. Eddig egy csaj lakott benne Penész penész hátán, a csaj meg büszkén mutogatta. Na ezek után persze a közös helyiségek kizárva, max szkafanderrel használnám.. Hogy lehet egy lány ennyire mocskos??? Nagyon sokkoló volt a látvány. Persze padlószőnyeg mindenhol, mert az ugye kevés takarítást igényel és higiénikus. Borzalom.

A második hely szebb környéken volt, tiszta és rendes is volt a lakás, csak éppen egy bérgyilkos nyitott ajtót, aki a tulaj, 60 éves és vele kéne együtt laknom. Kizárva. Még akkor is, ha nincs konyhakés a házban, nehogy megismétlődjön a Pszicho.
Kb minden napra jut egy néznivaló lakás.
Általában már az elején tudom, hogy tetszik-e, de mégsem hagyhatom ott őket, hogy bocs, én értem, hogy neked mitől ilyen ellenálló a szervezeted, de nekem már nem egészséges ez a koszmennyiség. Szépen végighallgatom őket, addig is tanulom a nyelvet és tudom, hol mennyi a rezsi. Meg mi a szokás ugye.
Még egy előnye van a lakásnézéseknek. Megismerem a környéket.

Egy lakás bérleti díja itt általában 600-800 EUR között, egy szoba bérlése 400-500 EUR körül mozog.
Van egy kolleganő, aki költözik és keres a helyére embert. Most persze pont szabin van, de ha tetszik a helye, akkor az a nyerő szoba. Közel is van, olcsó is, csak normális lakótársaim legyenek!
Egyébként a kinn lakásról még annyit, hogy itt a kaució kézből kézbe megy. Aki elhagyja a szobát, keres maga helyett valakit és azzal fizetteti ki a kauciót. A következő ember ugyanígy. A számlák – ha jól emlékszem csak villany, meg ha van internet, akkor az – két havonta érkezi, általában 100 EUR egy nagyobb lakás rezsije nyáron és 150 télen.
Még keresem az új otthonom. Amint megvan, beszámolok róla.
(Bocs mindenkitől, aki multival kapcsolatos témát várt, lesz olyan is!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vélemény?

Összes oldalmegjelenítés

Népszerű bejegyzések

Látogatók száma