Külföldön dolgozni

Bárkinek kérdése van, szívesen segítek külföldi elhelyezkedéssel kapcsolatban. Ezen belül konkrétabban a pénzügyi, irodában ülős munkákban tudok infóval szolgálni. Addigis, ha még nem tetted, regisztrálj a www.monster.hu-ra, vagy a kiszemelt országod monsterére.

Anglia: www.monster.co.uk - angol CV | Írország: www.monster.ie - angol CV

Az ideális önéletrajz 1 oldalas. Rövid, tömör és könnyen áttekinthető, a beosztás, felelősség mellett szerepeljen az elért eredmény is (achievements)

A kockázatokról és mellékhatásokról, kérlek kérdezd kezelőorvosod, vagy gyógyszerészed.

2010. július 14., szerda

Munkatársak

AP-n dolgozom, napi munkám az igazi, papír alapú beérkező számlákkal kapcsolatos. Hangsúly az igazin van, mert általában egy multiban dolgozó alig kap “lehetőséget” arra, hogy saját két kezével fogjon számlát. Scannelve már nem ugyanaz. :-)

Az itteni pénzügyi központ egyik legnagyobb ügyfele Franciaország, az ottani szállítóktól beérkező számlákat dolgozzuk fel. Érdekesség, hogy a cég maga amerikai és a központ Olaszországban van, ennek köszönhetően rengeteg olasz kollegával dolgozom együtt.

4-en alkotunk egy csapatot. Engem Daniele tanít be. Nagyon türelmes, ari, olasz mivolta ellenére szigorúan munkáról beszél, nem annyira közvetlen, mint ahogy azt elvártam volna a sztereotipiák alapján. Különös ismertetőjegye, hogy folyamatosan ugyanazt a dallamot dúdolja: Girl from Ipanema (http://www.youtube.com/watch?v=3jrJ5mcCshw)

Ezen kívül van egy fiú, aki utánam érkezett, és egy lány, aki előttem nem sokkal. Szegény Danielének meggyűlik a baja velünk.

Persze itt is megtalálhatóak a szokásos multis elvárások. Kérdezzek, de ideje sokszor nincs, ezért nem tudok haladni. Ellentétben a kirúgásos összeveszős munkahelyemmel, itt nem b@sznak le napi 8 órában, semmi sem sürgős, általában a nyugalom és az "ej, ráérünk arra még" hozzáállás dominál. Eddig. Azért azt ne felejtsük el, hogy még csak másfél hete vagyok itt.

Annyiban szerencsésnek mondhatom magam, hogy a tesóm már válogatott magának egy társaságot, akikkel én is megismerkedtem, így gyorsabb a beilleszkedés.

Sok országból érkeztek ide emberek, vannak írek is, de elenyésző az arányuk.

Egyik nap érdekes vita alakult ki az Írek és az Észak Írek között. Ki, minek vallja magát. Az írek cukkolták a másik oldalt, hogy papíron ők is írek, ők meg kicsit bedühödtek erre. Az otthoni tapasztalatokból kiindulva jobbnak láttam nem belefolyni ebbe a beszélgetésbe.

A napi alaphangulat egyébként jó. Olaszok mindenütt, persze olaszul beszélnek egymással én meg igyekszem megérteni, amit mondanak. Már tudok is pár kifejezést. Dove sta Daniele? (Hol van Daniele), meg Ciao Ragazzi (hello emberek).

Jó lenne megtanulni olaszul, olyan szép nyelv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vélemény?

Összes oldalmegjelenítés

Népszerű bejegyzések

Látogatók száma