Külföldön dolgozni

Bárkinek kérdése van, szívesen segítek külföldi elhelyezkedéssel kapcsolatban. Ezen belül konkrétabban a pénzügyi, irodában ülős munkákban tudok infóval szolgálni. Addigis, ha még nem tetted, regisztrálj a www.monster.hu-ra, vagy a kiszemelt országod monsterére.

Anglia: www.monster.co.uk - angol CV | Írország: www.monster.ie - angol CV

Az ideális önéletrajz 1 oldalas. Rövid, tömör és könnyen áttekinthető, a beosztás, felelősség mellett szerepeljen az elért eredmény is (achievements)

A kockázatokról és mellékhatásokról, kérlek kérdezd kezelőorvosod, vagy gyógyszerészed.

2012. június 15., péntek

Multis önéletrajz

Álláskereséssel kapcsolatban merült fel bennem az őszinte önéletrajz gondolata. A "ravasz" HResek kiváncsiak az önéletrajz egyes részleteire, a váltások okára és a leendő munkahellyel kapcsolatos kérdésekre, holott mindketten tisztában vagyunk az őszinte igazsággal. Az egész működhetne különösebb érintkezés nélkül is, hiszen csak a próbaidő során derül fény az igazi mukahelyre és az igazi munkavállalóra. 
(természetesen minden csodálatom és elismerésem a munkahelyteremtő kezdeményezésé, hiszen aranyélete van annak aki bármilyen minőségű munka után pont annyit visz haza hó végén, mintha rendesen dolgozna)


Név: Rézfánfütyülő Rézangyal
Születési dátum: öreg, ráadásul nő, gyerek nélkül tehát mindjárt szülni fog


Munkahelyek:

  • Dátum: T
  • Cég: Amerikai bázisú italcég
  • Beosztás: Egy nagyon nagy tőkéjű cég magyarországi kihelyezett irodájában létrehozott masszív pénzkidobás eredményeképpen létrehozott 800 munkahelyből az egyik, futószalagos csirkekopasztó. Valaki ezzel tuti jól járt. Pár éven belül mindenkit elküldenek hogy egy olcsóbb, és néhol megkérdőjelezhető minőségű munkaerőt fizessenek Indiában/a Fülöp Szigeteken. 
  • Rövid összefoglaló: Számítógép bekapcsolása, emailek elolvasása, összes kijelölése és törlése. 1 óra Ctrl+C és Ctrl+V tevékenység. A pénzügyi diploma teljes mellőzése. Meeting, az érettségivel rendelkező és ennek ellenére buta főnök összefüggéstelen utasításainak végighallgatása, rejtőzködő arckifejezés magamra erőltetése. Meeting arról hogy ki mit hallott az előző meetingen és mit beszélünk a következőn. Rendkívül fontos, mivel legalább egy órát igénybe vesz, közösen keltjük az értékteremtés illúzióját. Ebéd a kollegákkal az anyázás és pletykálkodás összetartás jegyében. A cég szabadidős programjain való megjelenés munkaidőben. Ezzel párhuzamosan ha megjelensz, akkor nem dolgozol, ne várj bónuszt. Önálló munkavégzés, azaz a kollegákkal vívott folyamatos harc a feljebb jutás reményében. Ennek következtében az alaphangulat megteremtése. Vajon mivel sikerült meggyőzni a cég tulajdonosait, hogy szükség van 800 ember munkabérének, adóinak, járulékainak kifizetésére, ha az ő munkájukat 80 ember is el tudná végezni?
  • Erősségek: Priorizálás, azaz a jelentéktelen munkák közül  a legkevésbé unalmas, pazarló és fölösleges munka kiválasztása, a többi leszarása. Így még egy határidőt sem mulasztottam el.
  • Gyengeségek: Az 1 órás munkavégzés után a maradék 7 eltűrése. Koncepció nélküli parancsok végrehajtása. Idióták közti szocializáció.
  • Lehetőségek: legalább10 ember munkájának elvégzése
  • Veszélyek: legalább 10 ember munkájának elvégzése
A munkahely váltás oka: magasabb bér, kedvezőbb megközelítés, hülye főnöktől és idióta kollegáktól való megszabadulás
  • Dátum T+1
  • Cég: Amerikai bázisú informatikai cég
  • Beosztás: Futószalagos ég festő (kék osztály)
  • Rövid összefoglaló: Egy 100 éves alap programra építkező több száz ezer fős multi. A pénzügyi folyamatok mikroszkopikus méretűre szabdalása következtében lényegtelenné vált feladatok elvégzése. Riportálás, olyan emberek felé, akik maguk sem tudják mit vezetnek. Erős, 5 év alatt kifejlesztett Ctrl+C és Ctrl+V gyakorlattal szinte bármilyen kihívással megbirkózom. A napi tevékenységet kitöltik még a pár órás meetingek, pletykálkodások kapcsolatok építése. 
  • Egyéb tanfolyamok: A könyvelésben az Eszköz és a Forrás oldal szerencsés esetének tárgyalása, mikor mindkét oldal megyezik. Ctrl+C, Ctrl+V tevékenység magasabb szintre emelése - fekete öv szint. Heves bólogatás és szemhéjkitámasztás. 
A munkahely váltás oka: A főnök geciskedése (azaz kemény megfeszített munka árán egy újabb ülésrend létrehozásával 4 legutáltabb kollega közé ültetés) következtében a kialakult megutált munkakörnyezettől való fejvesztett menekülés. 

Kérdés a leendő munkával kapcsolatban: mennyi a fizetés? Számít-e a munkavégzés is legalább 10%ban, vagy 100%ban a seggnyalást értékelik-e. Mennyire tolerálják a 2 órás ebédszünetet...






4 megjegyzés:

  1. Fő az őszinteség:
    http://modoros.blog.hu/2011/12/13/az_oszinte_allasinterju?fullcommentlist=1#comments

    Amúgy meg sok sikert kívánok!

    VálaszTörlés
  2. Szuper, nagyon tetszik a modoros blog írása, el is mentem ide. Köszi hogy megosztottad!

    VálaszTörlés
  3. Fűzfa. Fűzfán Fügyülő Rézangyal. Te, mint zeneiskolát végzett, és én, mint Angyal, mindketten tudjuk 0:-)

    VálaszTörlés
  4. Ó, az őrangyalom! Hát szevasz! }:-D

    VálaszTörlés

Vélemény?

Összes oldalmegjelenítés

Népszerű bejegyzések

Látogatók száma