Külföldön dolgozni

Bárkinek kérdése van, szívesen segítek külföldi elhelyezkedéssel kapcsolatban. Ezen belül konkrétabban a pénzügyi, irodában ülős munkákban tudok infóval szolgálni. Addigis, ha még nem tetted, regisztrálj a www.monster.hu-ra, vagy a kiszemelt országod monsterére.

Anglia: www.monster.co.uk - angol CV | Írország: www.monster.ie - angol CV

Az ideális önéletrajz 1 oldalas. Rövid, tömör és könnyen áttekinthető, a beosztás, felelősség mellett szerepeljen az elért eredmény is (achievements)

A kockázatokról és mellékhatásokról, kérlek kérdezd kezelőorvosod, vagy gyógyszerészed.

2010. október 30., szombat

Halloween

Izgalmas nap ez a mai.
Hétfőn november 1 - az itteni hiedelem szerint a halottak ilyenkor bújnak vissza a föld alá, előző este (tehát vasárnap) viszont szabadon garázdálkodhatnak az élők között, de az élők szemfülesek és álruhában próbálják megtéveszteni az ártani akaró élő-holtakat, hogy elkerüljék az átkukat.
Ez egy újabb indok az ivásra írek számára. :-)
Na és ami a legizgibb, ilyenkor csöngetnek be a gyerekek a házakba "Trick or treat" felkiáltással, ami annyit tesz, hogy ha nem adunk valamiféle cukrot nekik, akkor elkezdenek randalírozni - amit persze senki nem szeretne, ezért jobb is felkészülni. Na, erre készülök már egy hete, kiváncsi vagyok milyen ez az ünnep.

Amúgy eredetileg kelta ünnep a halloween, később amerikában lett felkapott, eredetileg úgy ünnepelték, ahogy a nagy könyvben meg van írva, gyerekek becsöngetnek, trick or treat, majd a zsákmánnyal hazatértek. Csakhogy az utóbbi 10 évben megnőtt a gyerekrablások, gyilkosságok száma, ezért amerikában már nincs meg a gyerekbecsöngetős hangulat, viszont itt még dívik.

Ezt az érdekes infót találtam a wikipédián:

A kereszténység terjesztésekor a hittérítők azt a feladatot kapták, hogy lehetőség szerint a keresztény szokásokat a pogány ünnepekhez igazítsák azok betiltása helyett. Így ez a pogány ünnep a keresztény mindenszentek ünnepe lett (omnium sanctorum). III. György pápa a 800-as években a korábban május 13-án ünnepelt Szűz Mária és a mártírok emléknapját október 31-re helyezte át. Írországban ez az éjszaka All Hallow's Eve, „Mindenszentek éjszakája” nevet kapta. November első napja volt az ünnepnap, All Saints' Day (All Hallow's Day, „Szentek napja”). Később ez a kettő sok helyen összemosódott." forrás (http://hu.wikipedia.org/wiki/Halloween)

Amúgy nagyon érdekelnek azok az úgynevezett keresztény ünnepek, amiket pogány ünnepekhez igazítottak, pl húsvét, karácsony, és ezek szerint a halloween is. Nagyon érdekes, hogy mennyire próbálták erőltetni ezt a vallást. Na, mielőtt felborzolom itt a kedélyeket, elmesélem, hogy miért is tartok ettől az ünneptől.

Egyik nap békésen bicajoztam (volna) haza, mikor megállított egy 6-7 főből álló banda, átlag 15 éves fiúkkal, akik közölték, hogy járdán bicajozom, és emiatt letuszkoltak az útra az autók közé. Persze nem én voltam az egyetlen bicajos a kb 5 méter széles járdán, de valamiért pont belém kötöttek. Nem tartottam okos ötletnek megszólalni, mert egyől észreveszik, hogy  a családom gyökerei nem éppen ír eredetre vezethetőek vissza, és ez már egy ok arra, hogy esetleg még jobban belém kössenek. És konkrétan megfogták a bicajomat úgy, hogy rajta ültem, és valóban elkezdték az útra tuszkolni. Szerencsére pont nem jött autó, de már sötét volt és könnyen elveszthettem volna az egyensúlyom. Nem láttam más megoldást, odébbálltam, amíg üres volt az út, és közben egy "idiots" felkiáltással próbáltam értésükre adni, hogy nem gondolnám, hogy a jövőben jóbarátok lennénk. Na és most ez a halloween. Komolyan, tiszta félelmetes. Karen megígérte, hogy itthon marad velem, nehogy elraboljanak az öntudatos 15 évesek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vélemény?

Összes oldalmegjelenítés

Népszerű bejegyzések

Látogatók száma