Külföldön dolgozni

Bárkinek kérdése van, szívesen segítek külföldi elhelyezkedéssel kapcsolatban. Ezen belül konkrétabban a pénzügyi, irodában ülős munkákban tudok infóval szolgálni. Addigis, ha még nem tetted, regisztrálj a www.monster.hu-ra, vagy a kiszemelt országod monsterére.

Anglia: www.monster.co.uk - angol CV | Írország: www.monster.ie - angol CV

Az ideális önéletrajz 1 oldalas. Rövid, tömör és könnyen áttekinthető, a beosztás, felelősség mellett szerepeljen az elért eredmény is (achievements)

A kockázatokról és mellékhatásokról, kérlek kérdezd kezelőorvosod, vagy gyógyszerészed.

2010. október 25., hétfő

Helyzetkép

Számomra furcsa, ha egy nemzet próbál megfelelni a róla kialakított sztereotip képnek. Általában pont az ellenkezőjét próbálják hangsúlyozni. Nem úgy mint itt, Írországban.
Ugyanis amióta itt vagyok (majdnem 4 hónapja) alig esett eső. Az elején, nyáron néha elkapott egy-egy 10 perces nyári zápor, de nem mondanám esősnek ezt az országot.
És mégis, ha bemegyek egy souvenir boltba, csupa-csupa esővel kapcsolatos kütyüt találok.
A kedvencem az a póló, amin 4 bárány ábrázolja az ír évszakokat:

Nem mondanám, hogy esős nyarunk volt. És az ősz sem az. Már nem is tudom mikor esett utoljára. Általában 5-10 perces zuhék vannak napközben. Ma reggel például szikrázó napsütés volt. Igaz, nem volt már meleg, de elkélt a napszemüveg.

És nem ez volt az első ilyen reggel. Már csak egy ideillő zene tehetné tökéletessé a pillanatot. Meg is van.
http://www.youtube.com/watch?v=9xMCNmUaGko (Mr Sandman, eredetileg The Chordettes, de ez a csajszi mindent visz! 2:20 ig nézzétek, utána reklám!)
 
Képzeljétek el, ahogy erre a zenére nézelődök az emeletes busz tetjén, figyelem, ahogy a napfény cirógatja a fák leveleit, akik ezáltal ezer színben pompáznak.
Hát ilyen hangulatban róttam ma Dublin utcáit, közben az járt a fejemben, hogy milyen szerencsés vagyok, hogy - ki tudja meddig - itt élhetek.
Az emberek nem annyira szimpatikusak, de azt hiszem örök igazságot mondok, ha kijelentem: Dublin gyönyörű város - szemmagasság fölött :-D (vagy fejmagasság fölött, de olyat nem szoktak mondani.)

Ma munkaszüneti nap volt, így volt időm találkozni a tesómmal, bevásárolni a hétre, és Judittal bejárni a belvárost. Szemügyre vettünk minden kirakatot, sokat beszélgettünk. Sajnos már nem sokáig élvezhetem szórakoztató társaságát, mivel hamarosan hazamegy, Magyarországra. Itt hagy engem! Egyedül! A farkasok közt! Mú!

Estefelé mentem haza, még mindig boldogan, hogy itt lehetek, mikor egy ágról lelógó levél pont megsimogatta a fejem búbját. Vicces volt, akár bele is magyarázhatnám, hogy Dublin is örül nekem, dehát az olyan giccses lenne. :-)




2 megjegyzés:

Vélemény?

Összes oldalmegjelenítés

Népszerű bejegyzések

Látogatók száma