Külföldön dolgozni

Bárkinek kérdése van, szívesen segítek külföldi elhelyezkedéssel kapcsolatban. Ezen belül konkrétabban a pénzügyi, irodában ülős munkákban tudok infóval szolgálni. Addigis, ha még nem tetted, regisztrálj a www.monster.hu-ra, vagy a kiszemelt országod monsterére.

Anglia: www.monster.co.uk - angol CV | Írország: www.monster.ie - angol CV

Az ideális önéletrajz 1 oldalas. Rövid, tömör és könnyen áttekinthető, a beosztás, felelősség mellett szerepeljen az elért eredmény is (achievements)

A kockázatokról és mellékhatásokról, kérlek kérdezd kezelőorvosod, vagy gyógyszerészed.

2009. augusztus 5., szerda

Nyugodt nap

Az új főnököm, aki már többször is említette, hogy meg akarja váltani a világot, ismét sikeresen megrövidítette az életem.
Van, hogy kapunk automatikus üzeneteket, de eddig nem kellett kezdeni velük semmit. Hát most kitalálta, hogy kezdjünk valamit. Én leginkább törölném mindet, de asszem nem ezt várta...
Képes kitalálni egy feladatnak látszó tárgyat csak hogy nehogymár úgy tűnjön mintha nem dolgoznánk...
Ma is kaptunk új feladatot, olyat, amit átveszünk. Erről megint nem volt semmilyen kommunikáció. Érdekesen működnek ezek a nagyvállalatok. Egyrészről fix a fizetésed, másrészről rugalmas a munkád. Ami jelen esetben azt jelenti, hogy napról napra egyre több. De persze nem értelmes feladatok gyarapodnak. Mivel volt alkalmunk erről beszélni, megemlítettem, hogy ha már kétszer annyi munkám van mint amikor ezt az egészet elkezdtem, és a fizum sem változik, akkor legalább annyit hadd kérjek, hogy szóljanak, mielőtt ismét ránksóznak valamit. Ígéretet kaptam, hogy úgy lesz. Hát természetesen nem lett úgy. Mátyás királyosan sikerült ezt is elintézni. Meghallgatjuk, bólogatunk aztán szarunk az egészre. Végülis ki vagyok én, hogy követelőzzek? Nem hiszem hogy lenne értelme ismét szóba hoznom az alkunkat, mert a következő beszélgetés hangozna el.
"Ha jól látom új feladatot kaptunk, ugye?"
"igen"
"A legutóbbi alkalommal megbeszéltük, hogy előbb tudjuk meg hogy átveszünk valamit mint az átvétel pillanata?"
"Hát persze"
"Akkor mi a *//*-ért nem szóltál ha megbeszéltük te ///***-*---?>+**ˇˇ!!!!"

Ezek az apró késszúrások azok, amikre amerikában kitalálták a "mobbing" kifejezést.
(A mobbing, vagy magyarul munkahelyi pszichoterror olyan konfliktus sorozatot jelent, mely folyamatban egyes munkatársakat gyakori támadások, bírálatok, piszkálódás ér kollégái, és/vagy vezetői részéről. Pszichoterrorról szoros értelemben akkor beszélünk, ha a támadásnak kitett személy legalább féléven keresztül és hetente minimum egyszer kénytelen elszenvedni kollégái, illetve főnökei felé irányuló bántó magatartását. Az inzultált munkatárs folyamatosan feszült, szorong, vérnyomás és alvásproblémákkal küzd, majd sorozatos megbetegedéseken esik át, végső esetben munkaképtelenné válik, vagy felmond és munkahelyet vált.
Forrás: http://www.lelkititkaink.hu/mobbing.html)

Minden nap csak egy apró vízcsepp a fejedre. A 10 nap után öngyilkos leszel... szép kilátások.
Ennek folyományaként rájöttem, hogy kétféle ellenség létezik egy ilyen munkahelyen. Egy olyan, akit megszeretsz a végére és egy olyan akit még jobban meggyűlölsz.
Az első olyan, akivel élcelődsz amikor csak lehet, de ha telefonálna hogy csak te vetted fel és el kell vinni a kórházba, akkor azonnal érte mennél. A másik tipus a főnököm, akit annyira gyűlölsz a vízcseppes módszere miatt (egyszerűen mert egy paraszt és nem képes felfogni, hogy dolgozom és nem tudom minden percben azonnal eldobni a munkámat, mert legalább 10 egybefüggő percre lenne szükségem hogy elvégezzem). Na ő az a típus, akivel nem élcelődsz, előveszed a multis mosolyodat (vicsorodat), kerülsz vele minden kommunikációt, és ha rád telefonál, hogy elütötték, be kell vinned őt a kórházba, akkor inkább felhívod a tettest és megkéred, tolasson rá mégegyszer és pörgesse ki a kereket. }:-D

Ahhh, sokkal jobb most már! Jók ezek a kínzó képek. Ha csak gondolatban megkínozhatom már szebb a napom. Sajnálom, de idáig jutottunk a kapcsolatunkban. Nem mindenki tűri ha hirtelen lecserélik az okos-ügyes főnökét egy túlbuzgó, értelmetlen cseszegető bűbájra. Ez a bűbáj fontos, mert mások nem hisznek neked, amikor meséled miket művel. Jó fegyver. Ha számítógépes játék lenne, megölném és elvenném tőle ezt a képességet. Muhaha

2 megjegyzés:

Vélemény?

Összes oldalmegjelenítés

Népszerű bejegyzések

Látogatók száma