Külföldön dolgozni

Bárkinek kérdése van, szívesen segítek külföldi elhelyezkedéssel kapcsolatban. Ezen belül konkrétabban a pénzügyi, irodában ülős munkákban tudok infóval szolgálni. Addigis, ha még nem tetted, regisztrálj a www.monster.hu-ra, vagy a kiszemelt országod monsterére.

Anglia: www.monster.co.uk - angol CV | Írország: www.monster.ie - angol CV

Az ideális önéletrajz 1 oldalas. Rövid, tömör és könnyen áttekinthető, a beosztás, felelősség mellett szerepeljen az elért eredmény is (achievements)

A kockázatokról és mellékhatásokról, kérlek kérdezd kezelőorvosod, vagy gyógyszerészed.

2009. december 10., csütörtök

Kiskapu - avagy hogy szabaduljunk meg bárkitől, kockázatmentesen

Van nálunk egy olyan kiskapu, ami által bárkitől meg lehet szabadulni.
Ez nagyban megkönnyíti a vezetők munkáját. Olyan fegyver ez, amit nem szabad illetéktelenek kezébe adni, mert könnyen visszaélnek vele. Így van ez a mi csapatunkban is. A héten kirúgtak egy embert, mert képtelen volt teljesíteni egy bizonyos szerződésben foglalt elvárást.
Hogy mi volt az az elvárás - titok. Ez nem az alap munkáddal való elvárás, hanem valami extra. Az én értelmezésemben ez úgy szerepel, hogy vannak extrák, amiket ha
elvégzel, több bónuszt/fizetést/megbecsülést/ előrelépési lehetőséget kapsz. Nade nem alapfeltétel!! Itt viszont az. Ők mondják meg, hogy most csinálj extrát, és ahogy értesültem ezek olyan kérések, mint hogy "bontsd le az épületet tegnapra". Lehetetlen elvárás.
Most egy másik kollegám feje fölött lóg a halálos ítélet. Amikor megkapta, már tudta, hogy nem fogja tudni teljesíteni, pedig lelkes és okos is. Egy hónapot kapott a feladat elvégzésére. Az ő esetében egy mások által felhalmozott munkát kell határidőre letisztáznia. Szóval
sok a szennyes és ki kell mosnia mind, de úgy, hogy nincs vize, se mosópora. Kérdeztem, hogy tudnék-e segíteni, vagy akár többen, és mosolygott, hogy ááá, lehetetlenség ennyi számlát kitisztázni.
Tehát ha valakit ki akarunk golyózni, akkor csak megkapja az elvégezhetetlen feladatot és az ügy el van intézve. Utána a legnagyobb sajnálkozás és együttérzés közepette megválhatunk a feleslegessé vált kollegától.

Vajon ki lesz a következő?
Itt csak egy maradhat. EGY, aki mindent visz :-)

2 megjegyzés:

  1. Ha ezt tényleg így csinálják, akkor ez kemény.
    Miért nem azokat rúgják ki, akiknél mondjuk felgyűlt, vagy akik sz.rul dolgoztak hosszú időn keresztül.

    VálaszTörlés
  2. Egy multihoz a biztonság miatt is mennek az emberek. Általában gyengeelméjűek is képesek megcsinálni jól a feladatukat. Itt meg rádosztanak egy extrát és jól felfogott érdeked bennmaradni túlórázni. Gáz. Úgyhogy most már nem vagyunk biztonságban. Én azt sem értem, hogy egy amúgy jól dolgozó kollegát miért nem helyeznek át, ha mondjuk nem szimpatikus...

    Ha esetleg rám kerül a sor, én úgy fogom aláírni, hogy kiegészítem azzal, hogy ami az 1 headcountba belefér... 10 emberes munkát nem vállalok el.

    VálaszTörlés

Vélemény?

Összes oldalmegjelenítés

Népszerű bejegyzések

Látogatók száma