Külföldön dolgozni

Bárkinek kérdése van, szívesen segítek külföldi elhelyezkedéssel kapcsolatban. Ezen belül konkrétabban a pénzügyi, irodában ülős munkákban tudok infóval szolgálni. Addigis, ha még nem tetted, regisztrálj a www.monster.hu-ra, vagy a kiszemelt országod monsterére.

Anglia: www.monster.co.uk - angol CV | Írország: www.monster.ie - angol CV

Az ideális önéletrajz 1 oldalas. Rövid, tömör és könnyen áttekinthető, a beosztás, felelősség mellett szerepeljen az elért eredmény is (achievements)

A kockázatokról és mellékhatásokról, kérlek kérdezd kezelőorvosod, vagy gyógyszerészed.

2009. december 15., kedd

Újabb szösszenet egy átlagos multis napból

Eddigiek alapján csak nagy szerencsével mondható el, hogy van különbség multi és multi között. Annak még utána kell járnom, hogy emberfüggő-e a munka minősége.. Értem ezalatt, hogy ha egy állat a főnök, akkor kész vége, semmi értelme a munkának. Ha meg normális, akkor van. A diageoban volt értelme.. viszonylag. Szerencsére nem a max 3 hónapig ott maradó főnököknek köszönhetően, hanem az írek miatt. Köztük volt egy ember, aki vaskézzel irányította a folyamatokat. Neki köszönhetően volt értelme annak, amit csináltam, és érdekes módon el is ismerték a munkámat. Az másik kérdés, hogy a legutolsó hónapokban kifogtam egy olyan főnököt, aki a legjobbindulattal is csak egy csúnya óvodás kisfiúnak nézett ki 32 éves korú női mivolta ellenére és gondolom az ebből adódó frusztrációja miatt nem voltam neki szimpatikus.
Szóval legnagyobb sajnálatomra a mobbing folytatódik ellenem. Az okát nem tudom, de tegnap írtam a HR-en egy ismerősömnek, hogy világosítson fel, mi van akkor, ha újként első naptól kezdve szekálnak és a munkámtól is képesek lennének megfosztani (mivel próbaidő alatt indoklás nélkül el lehet küldeni bárkit).
Szerencsére itt erre is felkészültek (közeleg az idő, amikor a mobbingot, mint olyat hivatalosan is elismerik munkanyomorító tényezőként). Mivel a HR-nek munkája van abban, hogy felvettek egy embert, érdekükben áll megtartani, persze ha nem követ el valami éktelen nagy baromságot. Van egy úgynevezett entry elbeszélgetés, aminek pont az a célja, hogy kiküszöbölje a fent említett problémát. Legalábbis egy időre. Holnap lesz ez a bizonyos elbeszélgetés. Már várom. Két esélyem van. Valóban meghallgatják és felfogják a problémát és áthelyeznek valahova, vagy kikapcsolom minden szenzoromat és robotként dolgozom tovább. Hétvégéim álláskeresésektől lesznek zsúfoltak J
Hadd hadd hadd mondjak példááát. Panaszkodás következik. Csak erős idegzetűeknek!
Próbálom felvenni a fonalat, nézegetem a jegyzeteimet. De csak nem tud minden esetben összeállni a kép, úgyhogy kénytelen vagyok kérdezni. Jött egy e-mail, amiben volt egy kimutatás. Kerestem, hol említettük, mit kell ezzel csinálni. Sehol semmi. Jó, akkor megkérdezem. Mélylevegő… “Te, oroszlán, látom, jött egy e-mail, ismerősen cseng a csatolmány, de nem vagyok benne biztos, mit is kezdünk vele.” Elég normális kérdés egy új munkatárstól, nem? Válasz-vállrántva: “Ezt most nem mondom meg.” És kész. Jöttek a könyvvizsgálók és eltűnt.
Hogy meg ne vádoljanak, bújom a jegyzeteimet, de érzem, hogy nem sok értelme van.. Kiváncsi vagyok mit hoz a holnap.

3 megjegyzés:

  1. Ha a HR kicsit is épeszű, az oroszlánt kirakják, mint a macskát szarni.

    VálaszTörlés
  2. Egyértelműen nem megfelelő az oroszlán hozzáállása. A Diageóban már rég csak alkoholmentes koktélt vehetett volna, büntiből :D

    VálaszTörlés
  3. ÁÁÁá, ha a manager jól állítja be, marad. Sőt, díjat is kap...

    :-)

    VálaszTörlés

Vélemény?

Összes oldalmegjelenítés

Népszerű bejegyzések

Látogatók száma