Külföldön dolgozni

Bárkinek kérdése van, szívesen segítek külföldi elhelyezkedéssel kapcsolatban. Ezen belül konkrétabban a pénzügyi, irodában ülős munkákban tudok infóval szolgálni. Addigis, ha még nem tetted, regisztrálj a www.monster.hu-ra, vagy a kiszemelt országod monsterére.

Anglia: www.monster.co.uk - angol CV | Írország: www.monster.ie - angol CV

Az ideális önéletrajz 1 oldalas. Rövid, tömör és könnyen áttekinthető, a beosztás, felelősség mellett szerepeljen az elért eredmény is (achievements)

A kockázatokról és mellékhatásokról, kérlek kérdezd kezelőorvosod, vagy gyógyszerészed.

2010. május 28., péntek

BP

Egy újabb levél a BP-től.
Ma érkezett. Friss állásajánlat jött ki a piacra. Juhéj! Rá is kattintok egyből. Mire a felugróablak közli: Lejárt a "szavatossága" a hirdetésnek, keressek másikat.
Persze a HR-rel nem lehet kövzetlenül felvenni a  kapcsolatot.
A kedvencem továbbra is ez: "Gratulálunk, megfeleltél egy pozícióra, hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot". Majd két hét múlva ismét egy automatikus levél, mindenféle elérhetőség nélkül: "Sajnálattal közöljük, nem jutottál be a személyes interjúra.".

Kérdem én. Mi változott a két e-mail között? Mégis miféle agysebészt keresnek, aki az önéletrajza alapján elsőre jó sebésznek tűnik, majd kiderül, hogy jobb féltekét még nem vágott meg? Még jó, hogy multis alkalmazottat keresnek. Állítom, hogy a nulladik szintű dolgozótól a managerek főnökének főnökéig abszolute nem kell érteni semmihez!

Kiváncsi vagyok, meddig tart ez a paradox helyzet. A multiknak nem kéne már rájönniük, hogy a meetingek időpazarlások? És pénzkidobás 3 szintnyi vezetőt tartani, akik végül utasítják a dolgozót, hogy dolgozzon?!
Nem ezt nevezik vízfejnek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vélemény?

Összes oldalmegjelenítés

Népszerű bejegyzések

Látogatók száma