Külföldön dolgozni

Bárkinek kérdése van, szívesen segítek külföldi elhelyezkedéssel kapcsolatban. Ezen belül konkrétabban a pénzügyi, irodában ülős munkákban tudok infóval szolgálni. Addigis, ha még nem tetted, regisztrálj a www.monster.hu-ra, vagy a kiszemelt országod monsterére.

Anglia: www.monster.co.uk - angol CV | Írország: www.monster.ie - angol CV

Az ideális önéletrajz 1 oldalas. Rövid, tömör és könnyen áttekinthető, a beosztás, felelősség mellett szerepeljen az elért eredmény is (achievements)

A kockázatokról és mellékhatásokról, kérlek kérdezd kezelőorvosod, vagy gyógyszerészed.

2010. május 30., vasárnap

Dublin

Szerdán (jún 2.) szerencsét próbálok Dublinban. Nem alaptalanul, nem a kétségbeesés vezérelt. :-)

Egyrészt valóban nem várnak tárt karokkal a magyar munkáltatók, másrészt, még ha el is tudnék helyezkedni, sosem lenne belőle semmi pénzem. Max éhenhalásra.
Az én drága és egytelen húgom segített nekem. Ő is multinál dolgozik, de meglepő módon kellemes a légkör, és a munka is normális. Nem beszélve a fizetésről. Felszabadult egy pozíció, és megpályáztuk. Én elküldtem az önéletrajzom, ő továbbította. És felhívtak. Megvolt a telefonos interjú. Azóta megint hívtak. Talán 4-en lehettek a szobában, ahova kihangosítottak. Mindezt azért tették, hogy közöljék, egy másik nap újra hívnak. :-) Kedves tőlük, hogy emiatt összegyűltek.

Úgyhogy hétfőn várom az interjút. Állítólag két normális, kedves emberrel fogok beszélni. A biztonság kedvéért átfutom a PSZF-es angol könyvet, mindenkinek tudom ajánlani. Nagyon jól összefoglalja az angol szakkifejezéseket.

Maradtam volna még, de közelegnek az ünnepek Dublinban. Jún 4-5-6 szünnap. És nagy valószínűség szerint előtte kellenék. De persze még semmi sem biztos. Mindenesetre inkább én legyek ott fölöslegesen, mint hogy magyarázkodjak, hogy várjanak rám egy hetet. Ez a rizikó.

Szurkoljon mindenki!
Köszi

2 megjegyzés:

  1. Juhuuuu!!! Amúgy a teszthez. Nyugaton pont azért hogy ne lehessen diszkriminálni, nem szokás képet tenni CV-re, sem születési dátumot, családi állapotot... stb.
    Amennyiben ezekre interjú során kérdés kerül, lehet perelni ;-)
    És sok esetben mikor az ember küldi az önéletrajzot, ki kell tölteni egy űrlapot, és azután hogy felvettek mindenkit, megvizsgálják, hogy van-e valamilyen korreláció bizonyos tulajdonságok (bőrszín/nem/családi állapot) és aközött hogy felvették-e. Ha igen, akkor ciki a cégre nézve...

    VálaszTörlés
  2. Többek között ezért is jobb "fejlett" országban dolgozni. Úgy tapasztaltam, hogy Magyarország igencsak "fejlődő" ország, és itt nemhogy a munkáltató diszkriminál, de minden ember egyet is ért vele. Sok pasi ismerősömmel beszélgettem erről és ők is közölték, hogy nem szívesen vennének fel nőt a nem létező cégükbe. Egy olyan is mondta, aki már egy gyes-nyi ideje van táppénzen...

    Valahol, a cég szemszögéből megértem, hogy sajnálják elveszíteni a női munkaerőt, amikor elmennek szülni, csak érdekes az ellentmondás, hogy ők meg bármikor kirúghatnak.
    Az államot is hibáztatom, hogy olyan törvényeket hoznak, amivel akadályozzák a nők elhelyezkedését. Nem kéne, hogy a gyerek akadály legyen. Ebben kéne felzárkózni a naaagy "nyugathoz".

    VálaszTörlés

Vélemény?

Összes oldalmegjelenítés

Népszerű bejegyzések

Látogatók száma